Midsommar i Dalarna

Midsommar i Carl Larssons Dalarna

Den svenskaste av de svenskaste högtider i det landskap som kanske mest förknippas med den svenska folksjälen. På med folkdräkten, stäm nyckelhrapan och snöra på dig dansskorna. Vi åker till Dalarna och firar midsommar! 

Carl Larsson-gården

Ett besök på Carl Larsson-gården

Carl Larsson-gården i lilla Hyttnäs är ett Mecka för de som gillar kulturhistoria och heminredning. Gården har öppet för visning varje dag under sommarsäsongen och under dessa får du inte bara inblick i hur familjen Larsson bodde, utan också hur de levde.  

Midsommar på Siljanbadets Camping

Midsommarfirande i Rättvik, på Siljanbadets Camping

Det är runt lunch som festligheterna drar igång på campingen, även om förberedelserna startade redan dagen innan. Vid klockan 18 avgår midsommartåget mot Gammelgården och det är en härlig upplevelse och en vacker syn när gamla och unga tillsammans går för att fira en äkta, traditionell midsommar – en riktig folkfest. Folkdräkter, fioler, ringdans och hundratals av breda leenden. Trots att vädergudarna spelar sina vanliga spratt denna högtidsdag.

Frihet och semester i Dalarna

Vårt campingboende i Dalarna

Nordic Camping Lugnet
Nordic Camping Lugnet

Nordic Camping Lugnet är en välskött, lummig och kuperad campinganläggning i Falun, med ett stort utbud av aktiviteter på området. Du som gillar att röra på dig kan enkelt göra ett besök på en av anläggningens närmsta grannar – idrotts- och fritidsanläggningen Lugnet eller naturreservatet.

Siljanbadets Camping
Siljanbadets Camping

Siljanbadets Camping ligger centralt i Rättvik, vilket öppnar upp för möjligheten till förströelser i tätortens utbud av bekvämligheter, shopping och caféer. För den som föredrar att hålla sig på området lär inte heller sitta sysslolös. Här finns restaurang med fullständiga rättigheter och för dig som söker svalka ligger Siljanbadets långgrunda strand ett stenkast från din tomt, nästan var än på området du slår dig till ro.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Sparris med brynt smör, rostade hasselnötter och parmesan.

2

Ingredienser:
Grön sparris
Hasselnötter
Salt
Parmesan
Citron
Smör

Koka sparrisen i lätt saltat vatten. Ca 4-6 min beroende på tjockleken.
Torrosta hackade hasselnötter i pannan
Bryn smör.
Lägg upp sparris och hackade nötter på en tallrik, häll på det brynta snören, riv parmesanost och garnera med en citronklyfta.