Orsa Grönklitt Toppstugan

Vintercamping i Orsa

Orsa Grönklitt är en perfekt utgångspunkt för dig som vill ha innehållsrik vintercamping för hela familjen. Vi spenderar en långhelg på Orsa Grönklitt i Dalarna och provar såväl skotersafari och rovdjurspark som längdskidåkning och fondue-afton.

Utförsåkning Orsa Grönklitt

Utförsåkning i Orsa

Orsa Grönklitt är en av Sveriges sydligaste skidanläggningar och samtidigt en av de snösäkraste. Här öppnar backarna ofta i mitten av december. Här finns totalt 23 nedfarter, varav de flesta röda och blå.

Skotersafari

Skotersafari och pimpling

Ett underbart sätt att uppleva vinterdalarna är med skoter. Vi tar en av skoterlederna och ser häpnadsväckande vackra vyer och härlig natur på vår timslånga färd till rastplatsen. Här tänder vi en eld och testar fiskelyckan genom att pimpla.

Längdskidåkning i Orsa

För framtids segrar i Orsa?

Att längdskidåkning är en stor sport i Orsa är det väl ingen som tvivlar på, med tanke på att Sveriges mest kända längdskidlopp, Vasaloppet, går i närheten. Vi tinar upp tekniken med en instruktör från anläggningens Längdcentrum som för övrigt erbjuder 80 km skidspår, varav 9 km är elbelysta.

Orsa Rovdjurspark, amurtiger

Orsa Rovdjurspark

I Orsa Rovdjurspark kan du se livs levenade isbjörn och amurtiger. För att nämna två. Kommer du på vintern finns det viss risk att brunbjörnen sover, men det finns mycket, mycket mer att se. Lodjur och varg till exempel.

Orsa Grönklitt

Vårt boende i Vinterdalarna

Orsa Grönklitt
Orsa Grönklitt Camping

På Grönklitts Camping Orsa ställer du upp ditt ekipage precis vid söderbacken, i bästa sydvästläge. Här finns drygt 60 grusade elplatser som har tillgång till servicehus med dusch, toalett och kök. Härifrån har du dessutom gångavstånd till vildmarksparken, matbutik och restaurang.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film