Vattenfall och Dragracing i Härjedalen och Medelpad

Med Vemdalens Camping som basecamp går vi på ”Finn fem fall” – en lättillgänglig vandring för att titta på fem olika vattenfall. VI tar ett snack med dragracing-kungen Micke Gullqvist under SM i Sundsvall. Vi får dessutom ett recept på caesarsallad med lax, krutonger och tärnad bacon.

Skogsvandring med Finn fem fall

Vemdalen må vara mest känt för sin skidåkning, men här finns massor att göra även när snön smält bort. Vi vandrar ut i de trolska jämtlandsskogarna på rutten ”Finn fem fall” för att beskåda det som namnet antyder: fem vattenfall. Alla med sin specifika charm och karaktär.

Dragracing-SM i Sundsvall

Fort ska det gå. Och det gör det också. Vi besöker SM i dragracing i Sundsvall och känner dofterna av bensin och brända däck, vi njuter av ljudet från varvande motorer och snackar med dragracing-legenden Micke Gullqvist, flerfaldig sverigemästare i just dragracing.

Boende i Härjedalen och Medelpad

Vårt boende i Härjedalen och Medelpad

Bergafjärdens Camping
Bergafjärdens Camping

Bergafjärdens Camping & Havsbad ligger längs Medelpads kust och erbjuder såväl campingtomter som stugor – många med havsutsikt. Här finns gästhamn, grillplats, bastu och minigolf samt restaurang med musikunderhållning. 

Tännäskröket
Tännäskröket

Tännäskröket ligger bra till för dig som vill uppleva och upptäcka härliga Härjedalen. Oberoende av om du vill besöka området sommartid eller under skidsäsong. Här finas cirka 50 campingtomter varav de flesta har el.  

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Caesarsallad med grillad lax

4 personer

400-500 g romansallad, plockad och sköljd, ca 2-3 huvuden
1 påse krutonger
50 g parmesanost till garnering
1 pkt tärnad bacon
1 paket cocktailtomater
4 bitar laxfilé
olivolja
salt
svartpeppar

Till dressingen
3 sardellfiléer
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 tsk worcestershiresås
2 tsk vit fin vinäger
1 msk pressad citron
2 dl majonnäs
1 dl riven parmesanost
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar

Hacka sardellerna. Blanda majonnäs, sardeller, senap, pressad vitlök, worcestersås, vinäger och pressad citron i en skål. Skölj och riv isär romansalladen och blanda med hälften av dressingen i skål.

Salta, peppra och gnid in laxfiléerna i olivolja. Grilla eller stek dem på grillen på båda sidor så att de får färg och låt sedan steka klart på lägre värme i ca 10 minuter.

Stek bacon knaprigt i en panna.

Lägg lax och bacon på salladsbädden. Strö över cocktailtomater, stekta baconkuber och riven/hyvlad parmesan. Toppa det hela med att ringla över lite av dressingen.