Cochem am Mosel

Upptåg längs Mosel och Rhen

Alldeles utanför husvagnsfönstret möts floderna Rhen och Mosel som kommer att bli våra vägvisare under resan. Vi besöker festivalen i Cochem, träffar en av världens främsta vinodlare i Rheingau och cyklar längs Bodensjön till blomsterön Mainau.

Cochem am Mosel

Vinfestival i Moseldalen

Längs floden Mosel finns mängder av ögongodis och vykortsvyer. Men vi stannar till en den lilla staden Cochem där de, den sista veckan i augusti varje år, har en omtyckt och välbesökt vinfestival.

Hos vinproducenten Leitz

Ett besök hos en av Tysklands bästa vinproducenter

En av världens främsta vinodlare håller till i staden Rüdesheim am Rhein, längs Västeuropas längsta flod – Rhen. Han heter Johannes Leintz, och blev utsedd Winemaker of the year 2011 i Tyskland, och rieslingdruvan är hans gebit.

Blomsterön Mainau

Lennart Bernadottes blomsterö Mainau

Greve Lennart Bernadotte fastnade för den lilla ön i Bodensjön, Mainau, 1932. Den beskrevs då som en grön djungel och det var den tidigare ägaren, storhertig Friedrich, som hade planterat exotiska växter här. Idag finns här 400 olika rosenarter, 12 000 dahlior och mycket mer. Ön lockar årligen över en miljon besökare per år.

Boende i Moseldalen och runt Rhen

Vårt boende kring Rhen och Mosel

Campingplatz Konstantz
Campingplatz Konstantz

På gränsen mellan Tyskland, Österrike och Schweiz ligger en av Europas största sjöar, Bodensjön. Här finns en uppsjö av campingplatser att välja bland, de flesta med ett stenkast till strand och svalkande dopp.

Camp Rhein Mosel Koblenz
Camp Rhein Mosel Koblenz

Vi checkar in på Knauscamps Camp Rhein Mosel Koblenz, och här har du ett utmärkt utgångsläge för att utforska Moseldalen och samhällena kring den gigantiska floden Rhen.

Fakta om programmet

Husbil
Hymer

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film