Stadspuls och landsbygd i Holland

Gone Camping tar färjan till Holland och Nederländerna för att testa olika former av camping; stadscamping i Amsterdam och glam-camping på en glampinganläggning för hela familjen i Stolkse Weide. I avsnittet görs det även ett besök i en ostbutik i Gouda och studiebesök i en väderkvarn i Kinderdijk.

Amsterdam - Storstaden med bycharm

Amsterdam är en av Europas mest besökta och omtyckta städer. Och det är inte så konstigt. Här finns tulpaner, Van Gogh-museet och mycket, mycket mer. När vi är där tar vi en salongsbåt på en av de milslånga kanalerna och njuter av staden från vattnet.

Väderkvarnarna i Kinderdijk

Om du blundar och tänker på Holland så är det inte omöjligt att det är en väderkvarn du ser. Men om du vill besöka en på riktigt och se hur de fungerar är ett besök i holländska Kinderdijk ett hett tips. Här står flertalet och snurrar och vi gör ett besök i en av dem.

För den Gouda smakens skull

Nej, osten har inte fått sitt namn efter sin smak, utan från området där den tillverkas. Vi gör ett besök i Gouda och en av alla stadens ostbutiker. Vi får lära oss mer om tillverkningen, lagringen och vad det är som ger den sin speciella smak.  

Boendet i Holland

Vårt boende i Holland

Camping Zeeburg Amsterdam
Camping Zeeburg Amsterdam

Camping Zeeburg Amsterdam ligger endast 15 minuter med cykel från stadskärnan och bjuder på varierad boendemiljö och härlig stämning. Här får inte Amsterdambor bo, och på grund av campingtomternas storlek avråds du från att bo här med ekipage längre än 7 meter.

Stolkse Weide Holland Nederland
Stolkse Weide

På Stolkse Weide, en lite udda glamping-anläggning. Här bor du på en bondgård i ett lyxigt tält. Du och familjen kan – om ni vill – delta i allt från matning av djuren till glasstillverkning.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film