Ölands skördefest - avsnittsbild

Skördefest och sportfiske på Öland

Sveriges skafferi, mer känt som Öland, håller vecka 39 skördefest. Gone Camping åker dit kollar läget. Sedan bär det av mot ett gästabud på Borgholms slott. Innan vi lämnar ön testar vi sportfiske på öns östsida. Gädda och havsöring står högt på önskelistan.

Pumpor på Skördefesten på Öland

Skördefesten på Öland

Ölands skördefest infaller vecka 39 varje år och lockar närmare en kvarts miljon besökare. Här kan du förkovra dig och fynda bland allt från pumpor och senap till konsthantverk och kläder. Skördefestivalen är utspridd över hela ön, som också kallar sig Sveriges skafferi.

Gästabud på Borgholms Slott

Gästabud på Borgholms slott

Borgholms Slott är ruinen av ett storslaget barockpalats som Karl X Gustav lät bygga i mitten av 1600-talet. Efter att slottet år 1806 härjades av en stor brand är det endast kalkstensmurarnas nakna former kvar, men platsen är minst sagt aktivt även idag. Här arrangeras bland annat stora konserter. Vi besöker slottet under ett gästabud och fröjdas åt dofterna, gycklare och den härliga stämningen.

Sportfiske på Ölands ostkust

Havsöring- och gäddfiske på östra Öland

En öländsk dubblé. Det är oklart om det är ett begrepp, men det borde det vara. För så är det faktiskt – du kan fiska både gädda och havsöring i Ölands bräckta vatten. Vi tar hjälp av fiskeguiden Johan som kan vattnen kring ön som sin egen bakficka. Om det gav utdelning? Se klippet så får du se.

Boende Öland

Vårt boende under sensommaren på Öland

Kapelluddens Camping boende Öland
Kapelluddens Camping

Kapelluddens Camping i Borgholm är en av få åretruntöppna anläggningar på Öland och här erbjuds du en uppsjö aktiviteter. Kapelluddens starkaste karaktäristika är att det ligger nära såväl havet och grönområden som charmiga Borgholm.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film