Skåne avsnittsbild

Sköna Skåne, underbara Österlen

På hög höjd med skärm och på räls med anor i Österlen. Vi beger oss till Kåseberga för att prova skärmflygning. Sedan åker vi till Brösarp för att följa med ett över 100 år gammalt ångtåg.

Skärmflygning i Kåseberga

Skärmflygning i Kåseberga

Förutsättningarna för skärmflygning vid Kåseberga är optimala. Den branta sluttningen gör att vindarna som kommer in från havet riktas rakt upp, och en duktig pilot kan stanna uppe i flera timmar. För att flyga själv krävs certifikat, men du kan boka in ett tandemflyg och en sådan flygning varar i 20 minuter.

Ångtåg i Skåne Skånska Järnvägar

Ångtåg på gamla spår

Sträckan Brösarp – Sankt Olof trafikeras av ett ånglok à la tidigt 1900-tal. Ljudet från rälsen och dofterna från skorstenen tar dig till en annan tid. Det här kanske inte i första hand ett transportsätt, även om det fungerar utmärkt som det också, utan mest en trevlig och ovanlig upplevelse. Speciellt för den tågtokige. 

Boende i Skåne och Österlen

Vårt boende i Skåne och på Österlen

Tobisviks Camping
Tobisviks Camping

Utanför Simrishamn hittar du Tobisviks Camping. Det är en grön oas med vidunderlig sandstrand för alla typer av semesterfirare. Pool, sandstrand, restaurang och café är några av de faciliteter du kan njuta av som gäst här.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film