Halländska vattenvärldar

Halmstad och Varberg är kända för sina stränder och sommaräventyr. Martin tar med sin dotter Tindra och upplever Halland: Stand up Pladdleboard (SUP) i Fylleån, Bockstensmossen (fyndplats för Bockstensmannen) och Varbergs fästning. I avsnittet lagas fattiga riddare.

Stand Up Paddleboard på Fylleån

På en Stand Up Paddleboard, eller SUP som det också kallas, upplever du den vattennära naturen på nära håll och får träning på köpet. På Fylleån anordnas SUP-turer dagligen under sommarsäsongen. Det är lätt att lära sig och en rolig aktivitet och dagsutflykt.  

Vindsurfing vid Apelvikens strand

Som gäst på Apelviken.se kan du kostnadsfritt ta en nybörjarkurs i vindsurfing. Att den välkända viken i Varberg råkar ha en av norra Europas bästa stränder för ändamålet är inget minus. Kursen pågår ett par timmar och om du lyssnar noga på instruktörerna ökar du dina chanser att åka på egen hand i slutet av dagen.

Bokstensmossen och Varbergs fästning

En halvtimme öster om Varberg hittar du fyndplatsen till Varbergs kändaste person, Bockstensmannen. Idag ligger han för åskådning på Varbergs Fästning, som är en trevlig dagsutflykt alla dagar, och ett hett tips då det regnar. Här kan du lära dig mer om tiden då han levde, men också om Varbergs historia, Monark-cyklar och mycket mer.

Boende i Halland Knaus Südwind

Vårt boende i Halland

Apelviken Poolviken Varberg Sommar boende
Apelviken.se

Apelviken.se är en av Sveriges femstjärniga anläggningar och ligger precis vid havet. Här har du en buffé av aktiviteter att hitta på, om inte ryggläge är det du söker. Gratis nybörjarkurser i vindsurfing finns för dig som övernattande gäst på anläggningen - lagom svårt och farligt roligt.

Fakta om programmet

Text & foto

Text
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film

Fattiga riddare med jordgubbar

4 personer

4 skivor toastbröd
2 st ägg
1,5 dl mjöl
1,5 dl mjölk
florsocker
kanel
smör
jordgubbar

Rör ihop ägg och mjöl till en jämn smet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa smeten helt slät. Doppa bröden i smeten ganska länge så de suger upp den ordentligt.

Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Stek brödskivorna i smöret. Lägg upp tallriken, strö över socker, kanel och server med jordgubbar.