Timmerflotte på Klarälven

Flotte på Klarälven och Värmland på räls

Att ta sig fram för egen maskin är alltid lite extra spännande. Vi glider ner för Klarälven och beger oss sedan till Stjärnsfors där vi cyklar dressin och besöker ett unikt järnvägsmuseum i Hagfors.

Timmerflotte på Klarälven

Nedför Klarälven på egenbyggd timmerflotte

På Klarälvens Camping kan du bygga din egen timmerflotte, för att sedan i sakta mak glida ner längs Klarälven. Själva bygget tar ett par timmar och du har en instruktör på plats som berättar hur det går till. Glidandets längd bestämmer du själv. Du väljer mellan en enkel dagstur och upp till sju dagar med all inclusive.

Dressin i Stjärnsfors

Cykla dressin i Stjärnsfors

Ett lite annorlunda sätt att ta sig fram är dressin, det vill säga en cykel på räls. Vi utgår från Stjärnsfors och här finns 6 km räls, omgivet av prunkande och härlig natur. Längs sträckan finns många fina rastplatser där du kan förtära din medhavda matsäck.

Ett lok på Hagfors järnvägsmuseum

Hagfors järnvägsmuseum

Den tågintresserade som inte varit på Hagfors Järnvägsmuseum bör ta sig hit. Här finns ånglok, välbevarade rälsbussar och eleganta restaurangvagnar. Tvärs över gården från museet ligger dessutom de gamla lokstallarna, som gjorts om till ett miljömuseum. Här ligger allt orört från den dagen då stallarna stängde.

Boende kring Klarälven

Vårt boende kring Klarälven

Rådastrands Camping Stugor och Outdoor
Rådastrands Camping Stugor och Outdoor

Rådastrands Camping, Stugor & Outdoor ligger precis vid Rådasjön. Klarälven ligger på promenadavstånd och skogarna runt om gör anläggningen perfekt för dig som också söker upplevelser och aktiviteter i naturen.

Klarälvens Camping
Klarälvens Camping

Klarälvens Camping ligger perfekt till för många populära naturnära familjeaktiviteter, som timmerflottfärd på Klarälven, kanotturer, bäversafari, fiske m.m. Anläggningen har servicehus, samlingssal med TV, reception med kiosk, hoppkudde, trampolin, vedeldad bastu och mycket mer.

Fakta om programmet

Programledare
Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film