Besök Cinque Terre

Cinque Terre med husbil

Den här gången åker vi hela vägen till Italien för att vandra mellan de fem byarna i magiska Cinque Terre. Om du väljer att ta ditt ekipage hit så är rådet att ställa dig på en anläggning en bit bort. Det är helt enkelt för trångt för en husvagn eller husbil här. Om det är värt det? Oja, många gånger om.

Gör din egen pesto i Italien

Gör din egen pesto i Levanto

Il laboratoria del Pesto i staden Levanto hittar du ett brett utbud av makalöst god mat och fina råvaror. Och du kan göra som vi gjorde – gå en kurs och lär dig göra äkta italiensk pesto. En kunskap att imponera med på nästa middagsbjudning.

Vandra i Cinque Terre

Vandra med vinguide i Cinque Terre

Cinque Terre betyder just fem länder och består som namnet antyder av fem byar; Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Vi bestämmer oss för att vandra mellan de fem byarna. En strapats som – om man ska ha tid att njuta av miljöer, utsikt, maten och de goda vinerna – tar ca tre dagar.

Testa de lokala vinerna i Cinque Terre

Vinguide och provning av lokala viner

Att ta seden dit man kommer innebär i Gone Camping-sammanhang att testa de lokala druvorna och vingårdarna. Det finns ingen anledning att göra annorlunda i Cinque Terre. Vi besöker Cantina Sociale Cinque Terre och smakar på en av deras lite sötare viner.

Vårt boende i Cinque Terre

Vårt boende när vi var i Cinque Terre

Aqua Dolce Camping i norra Italien
Aqua Dolce Camping, Levanto, Italien

Från Aqua Dolce har du både en utsökt utsikt och makalösa Cinque Terre på lagom avstånd. Du med husbil längre än 7 meter kan få svårt att komma in, då vissa passager är trånga. Men om du väl fått plats så glömmer du det snabbt. 

Fakta om programmet

Programledare

Martin Örnroth

Foto
Silverbullet Film